Smart Grids.

Bedrijfsvoering

Klik hier

Energiecoöperatie / VvE

Klik hier

PV + productie + laadpalen

Klik hier

Wat zijn Smart Grids?

Een smart grid (slim energienetwerk) maakt gebruik van communicatietechnologieën en sensoren om real-time informatie te verzamelen over het elektriciteitsnetwerk, zoals de vraag naar energie en de beschikbaarheid van energiebronnen. Met deze informatie kan het smart grid energie efficiënter en op een meer geoptimaliseerde manier transporteren en distribueren. 


✔ Energie van zonnepanelen of windmolens opslaan voor later gebruik wanneer de vraag hoog is.

✔ Met smart grid beter bestand is tegen storingen en uitval. Het systeem kan snel problemen detecteren en oplossen, waardoor de impact op het netwerk en de gebruikers wordt verminderd.

✔ Met gebruik van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne- en windenergie, stimuleren. Aangezien deze energiebronnen afhankelijk zijn van variabele omstandigheden, zoals weersomstandigheden, kan een smart grid de energieopslag en het transport regelen om een meer constante stroomvoorziening te garanderen.


Bedrijfsvoering

Door een vast batterij te koppelen aan bijvoorbeeld uw PV-installatie op uw dak, kunt u uw energiebeheer reguleren. Door de opgewekte energie op te slaan, tijdens (over)productie van de zonnepanelen, in de permanente batterij creëert u:


✔ De mogelijkheid deze energie terug te leveren aan het net, 'te verkopen', als de energieprijs relatief hoog ligt en dus interessant in opbrengst in euro's  is. 

✔ De energie te gebruiken op het moment dat de installatie geen energie opwekt, maar uw bedrijfsvoering wel energie vraagt.

Bijkomend voordeel is dat u altijd een buffer heeft om een eventuele tijdelijke energie storing op te vangen.

null

Energiecoöperatie / VvE

Niet iedereen is in de gelegenheid om zelf zonnepanelen te installeren op zijn dak of zelf windstroom op te wekken. Dan kan er een energiecoöperatie of Verenigingen van Eigenaars (VvE) opgericht worden.
Deze duurzame installatie wordt door een collectief aangeschaft. 


Subsidie regeling Coöperatieve Energieopwekking

Hiertoe heeft de Rijksoverheid de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking in het leven geroepen. Bedoeld voor energiecoöperaties of verenigingen van eigenaars (VvE's). Voor iedere kilowattuur (kWh) die het project opwekt, betaalt de Rijksoverheid een subsidie uit. De coöperatie of de VvE betaalt dit weer uit aan hun leden op basis van hoe groot hun investering was.

De subsidie per kWh is het verschil tussen het basisbedrag (op moment van uw aanvraag vastgesteld door Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) om de installatie rendabel te maken en geldt voor 15 jaar) en het correctiebedrag. Het correctiebedrag is de marktprijs voor energie.

Voorwaarden

 • Deelnemers kunnen voor maximaal hun eigen verbruik meedoen en dit tot maximaal 10.000 kWh. Dat betekent dat zij de energiebelasting over maximaal 10.000 kWh kunnen terugvragen. Dat geldt alleen als het verbruik ook minimaal 10.000 kWh is.
• Als je verhuist, moeten de zonnepanelen verkocht worden aan iemand anders in het Postcoderoosgebied.
• Deelnemers moeten een kleinverbruik (max. 3x80A) aansluiting hebben. Installaties met een grootverbruikersaansluiting (hoger dan 3x 80A) kunnen geen gebruikmaken van de salderingsregeling
• Een vergunning volgens de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) nodig (Omgevingsvergunning)

PV + productie + laadpalen

Zonnepanelen op uw dak, eigen verbruik van energie in uw productie, laadpalen die energie vragen voor de auto's van uw personeel en klanten, misschien zelfs al auto's die energie terugleveren......... De situatie zoals we die straks allemaal gaan kennen en als normaal zullen ervaren.
Dit vraagt om slim energiebeheer van opslag van opgewekte energie en geregelde en uitgekiende uitgifte van deze energie op het moment dat de vraag er is en/of de energie het meeste opbrengt =>   efficiëntie

                 null